Na dzisiejszej kapitule pojawił się temat przeprowadzki do nowej siedziby.
Proponuję tu wrzucać bieżące potrzeby związane z tematem.
Na dzisiejszej kapitule pojawił się temat przeprowadzki do nowej siedziby.
Proponuję tu wrzucać bieżące potrzeby związane z tematem.
4.09, środa
Ksiądz Dyrektor podpisał dokumenty, a ja przejąłem lokal. Biuro Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej, zwane dalej Centralą, rozpoczęło właściwe procedury. Pan Wiesław R., o którym mówiłem niektórym, zadeklarował odmalowanie całości, gdy będzie już elektryka zrobiona.
6.09, piątek
Pan Wojciech z Centrali rozpoczął rozmowy na temat przyłączenia prądu.
9.09, poniedziałek
Pan Wojciech wciąż działa.
Pojawił się na Ząbkowskiej znany co poniektórym pan Darek W., oglądał, stukał, pukał, robił zdjęcia. Zadeklarował zajęcie się elektryką, gdy będzie już podłączony prąd, oraz ofiarowanie części materiałów do malowania i zabezpieczania. Zarekomendował umycie i zabezpieczenie okien. Podjął się superwizji, czyli czuwania nad całym procesem remontowym.
Oto jego zdjęcia:
![IMG-20240909-WA0009|281x500]
(upload://9RSeermRIh2mPjVOCKzfCJPhgwp.jpeg)
W lokalu aktualnie nie ma prądu, jest natomiast zimna woda, są też mopy.
Zapraszam więc do oglądania podczas działalności czynnej - mycia okien a następnie podłóg.
Czas akcji: sobota 14.09 od 13:30.
W czasie roboty można słuchać muzyki z własnego nośnika oraz prowadzić ciekawe rozmowy z ciekawymi ludźmi. Będzie to działalność czynna punktowana według rozdzielnika.
Jeśli ktoś chciałby wcześniej, to mogę
w czwartek 12.09 od 14:30 do zmroku
w piątek 13.09 8:00-10:00.
Po akcji będzie możliwość wyjścia na kebaba lub pizzę - uczestnicy akcji ustalą szczegóły. Wstęp dla uczestników - 50 ltm, dla pozostałych 100 ltm.
Zapraszam w odpowiednim stroju i z własnym sprzętem!
ks Konrad Hasior
513 100 554
Najbliższa wizja lokalna:
wt 10.09, wyjście z Brzeskiej około 17:30
Dobry wieczór,
ELEKTRYKA
ESTETYKA
Potrzebne ręce do pracy. Płyn do szyb jest, ręczniki i szmatki się znajdą… tylko ręce potrzebne! Zapraszamy na sobotę 14 09 na Ząbkowską 4. Można tam być od 14:00, ale mizna być wcześniej…
Witam mam do zaoferowania stół Na cele Stolicowe
Wymiary szer 90cm, dł 160cm z możliwością powiększenia 2x po 50cm
Niestety, nie będzie na niego miejsca.
Lokal na zdjęciach wygląda super:slightly_smiling_face:!
Szanowni,
Remont nowego miejsca trwa. Dziękuję wszystkim którzy się wczoraj zjawili za pomoc i zaangażowanie.
Prace nie zwalniają tempa, prosimy o pomoc szczególnie dziś w godzinach 8:00-16:00. Główne prace do wykonania to gruntowanie i tynkowanie - wszelkie instrukcje zostaną udzielone na miejscu. Każda para rąk jest na wagę złota. Narzędzia są zapewnione dzięki uprzejmości i wielkiemu sercu Darka Wieteski.
Domofon w lokalu chwilowo aktualnie nie działa, kto chce wejść niech dzwoni do mnie 513 100 554 lub do kogoś innego kto jest wewnątrz.
Przy okazji @ulab878 niech zechce przyjąć podziękowania za napisanie powyższych słów oraz koordynację działań dotychczasowych.
Szczęść Boże!!
KH:-)
W sobotę 12 X działania szły pełną parą.
Pojawiły się też nowe osoby.
Dziękuję wszystkim bardzo.
Co przyniesie przyszłość?
Tymczasem życie i śmierć idą swoją drogą.
Pana Jerzego Wąsa, lub po prostu Wąsa zdążyliśmy z p. Małgosią odwiedzić w Szpitalu Praskim. Teraz zajmuje się nim Ta, której figurką zajmował się do ostatniej chwili.
+Świeć Panie nad jego duszą.
a oto aktualne twarze przeprowadzki:
Mariusz Laskowski @Laskin - zaklepywanki i wyprowadzka z Brzeskiej
Paweł Smólski - remont i wprowadziła na Ząbkowską - tel. +48 507 089 604
Szczęść Boże!!
KH:-)