Wyprawa do Milejczyc - Serce Jezusowe i Mahomet - 29.09.2024

Milejczyce to mała wioska na dalekim Podlasiu. Siedziba parafii katolickiej, obejmującej 23 wsie, w których mieszka 1848 osób, w tym 467 katolików. Jedną z tych wsi jest ważna dla prawosławnych Grabarka.

Dlaczego tam jechać? ==> najstarszy w Polsce, od niedawna łaskami słynący obraz Serca Jezusowego

co można przy okazji?

• zwiedzić cerkiew prawosławną w Milejczycach, a także Świętą Górę Grabarkę
  • zamoczyć nogi w potoku Mahomet
  • wykąpać się w jednym z Zalewów Siemiatyckich
  • grillować / piknikować nad Bugiem w Drohiczynie

wstępny plan:
wyjazd spod Stolicy o 8:00
powrót około 19:00

70 zł lub 250 ltm
zapisy od 1 września: p Marcin Zieliński 601 135 860

1 polubienie

W planie jest również zamówienie i zjedzenie mrowiska.

2 polubienia

Coraz ciekawsze te Milejczyce:
https://junakor.pl/galeria.html

2 polubienia

Jeśli są jeszcze osoby chętne na wyjazd do Milejczyc, to bardzo proszę o deklarację do piątku, do końca dnia sms-em do mnie. Potem musimy organizować transport.
Do osób, które już zadeklarowały chęć wyjazdu, mam pytanie, kto ew. mógłby pojechać samochodem - może się okazać, że to będzie najsensowniejsza forma dojazdu.

Pozdrawiam
Marcin Zieliński

Ja mogę. Będę miał 2 “normalne” miejsca wolne i ew 2 dla dzieci.

Przypominam, że dziś mija termin zgłoszeń na wyjazd do Milejczyc. Osobom, które zgłoszą się później nie będziemy mogli zagwarantować miejsca, choć będziemy się starać.
Pozdrawiam
Marcin Zieliński

Chciałbym dopisać siebie i Syna
Damian i Antoni Hoffmann

1 polubienie

Osoby, które się zapisały na wyprawę do Milejczyc proszone są o jak najszybszą wpłatę 70 zł/os. na konto Stolicy Mądrości i przesłanie do mnie MMS dowodu wpłaty. Można też wpłacić gotówką do Księdza Konrada. Wpłaty w LTM również proszę bezpośrednio do Księdza.
Pozdrawiam
Marcin Zieliński

Wyjazd do Milejczyc 29 września 2024 roku. Informacje organizacyjne.

Spotykamy się na przystanku Dw. Wileński 06 (przystanek podmiejskich autobusów w Al. Solidarności obok Galerii Wileńskiej – w kierunku Marek).

Godzina: 7.20

Odjazd autokaru: 7.30 Odjeżdżamy punktualnie – nie czekamy na spóźnionych.

Jedziemy do Milejczyc 3 godziny BEZ PRZERWY. Musimy zdążyć na Mszę Świętą o 11.

Wyżywienie we własnym zakresie.

Powrót w rejon Dworca Wileńskiego ok. 19-20.

Mamy kilka wolnych miejsc, bo większy autokar był w tej samej cenie co mniejszy. Można jeszcze przekazać rodzinie lub znajomym informację o wyjeździe.

Ewentualne zgłoszenia – Marcin Zieliński 601 135 860.

Zdjęcia z Wyprawy na Podlasie
Serdeczne Bóg zapłać Panu Marcinowi za organizację wyprawy, Księdzu Konradowi za opiekę Duchową nad Nami wszystkimi i każdemu kto był na Tym zacnym wyjeździe
Przesyłanie: 7669b039-c6bf-4e48-8122-f7b0bb760847.jpeg…
Przesyłanie: 050f40cc-0522-41a5-8fa8-f49fc9864cf9.jpeg…
Przesyłanie: IMG_8389.jpeg…
Przesyłanie: IMG_8385.jpeg…
Przesyłanie: IMG_8380.jpeg…
Przesyłanie: IMG_8379.jpeg…
Przesyłanie: IMG_8378.jpeg…